20-07-04

Verleden & Toekomst ????

Eos maart 2004

 

 

 

 

Uit BBC reportage “ De wieg van het leven”

 

(…) De vraag is alleen: als het leven niet op aarde ontstond, waar dan wel?

 

KOMEN WE DAN TOCH VAN MARS?

 

Voor wetenschappers als Paul Davies opende, de mogelijkheid van water op Mars,  uiteraard perspectieven. want als er op Mars leven is geweest, dan kan het daar ontstaan zijn toen de aarde nog onbewoonbaar  (te heet) was. Opwinding alom toen in 1996 bleek dat een kleine meteoriet, die twintig jaar eerder in Allen Hills op Antarctica was gevonden, van Mars afkomstig bleek  en een overtuigend bewijs van leven leek te bevatten. De opwinding rond de meteoriet maakte Mars tot een topprioriteit van de ruimtevaart, NASA en ESA zonden robots naar Mars, op zoek naar sporen van leven.

 

===============================================================

 

Uit artikel van Piet Smolders  “Daar gaan we weer”

 

MARS ALS FILIAALVAN DE AARDE

 

Ooit, morgen, overmorgen of in de verre toekomst, kan het lot van de mensheid worden bezegeld als een grote planetoïde of komeet inslaat op onze planeet Wie de geologische geschiedenis van de aarde bestudeert komt tot de conclusie dat het overgrote deel van het aardse leven al verscheidene malen is uitgeroeid. De laatste keer was vijfenzestig miljoen jaar geleden toen tachtig procent van alle levensvormen (inclusief de befaamde dinosauriërs) verdween.

 

Wie begaan is met het lot van de mensheid zal dus een voorstaander zijn van menselijke bases op de maan en Mars, die zoveel mogelijk zelfvoorziennend zijn. Als we daar eenmaal filialen hebben zal onze kans op overleving in belangrijke mate zijn toegenomen.
21:25 Gepost door Een :-) Optimist | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.